09
Şu

     Yaban Mersini zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde bizi birçok hastalıktan korur. Bu sayede hastalık başlamadan önlem almış oluruz. Solunum yolları iltihapları, nezle, grip gibi dönemsel hastalıkların yanında kanser, kalp krizi, inme, felç, damar sertliği, kolesterol gibi uzun süre bizi etkileyecek, bulaşıcı olmayan ve bizi ağır koşullara götürecek hastalıklara karşıda önlem almış oluruz.

     Oluşabilecek bu tip hastalıklar sağlığımızı olumsuz yönde etkileyeceği gibi ileriki safhalarında bizi yaşamdan dahi koparabilir. İçeriğinde yer alan ve bağışıklığımızı arttıran vitamin ve mineraller sayesinde yaban merisini vücudumuz için tam bir koruyucudur. Bağışıklık organlarımız olan karaciğer, lenf bezleri, dalak, kök hücrelerimizi depo eden kemik ve kemik iliğimizi destekler. Bu sayede vücudumuzun hastalıklarla savaşma gücünü arttırır.

     İçeriğindeki A vitaminin antioksidan özelliği sayesinde kanser ve ülser türü hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Kemik ve kemik iliğimizi destekler. A vitamini olmadan hücreler için gerekli olan proteinin kullanımı sağlanamaz. A vitamini açısından zengin olan bu bitki bize sağlıklı yaşamın kapılarını açmaktadır.

     Dönemsel olarak yaşadığımız nezle, grip gibi bulaşıcı hastalıkları yabanmersini  kullandığımız sürece vücudumuzdan uzak tutarız. 

     A ve C vitaminlerinin eksikliği nedeniyle vücudumuz bu hastalıklarla savaşamaz.  C vitaminini dışarıdan almak zorundayız. Vücudumuzun yaşımız ilerledikçe c vitaminini alma özelliği de yavaşlamaktadır. İleriki yaşlarda bulaşıcı hastalıkların ileriki yaş gruplarını etkilemesi daha da artmaktadır. Bilhassa yaşlı insanlar daha fazla duyarlı olmalıdır. İleriki yaşlarda eski ve uygun olmayan alışkanlıklar terk edilmelidir. Kendilerine iyi bakmaları hastalıklardan da korunmanın en güzel yoludur.

     Bebek, çocuk ve yetişkin insanlarda birçok ihmalin bir araya gelmesiyle çeşitli hastalıklara yakalanmaktadırlar. Bu yaş gruplarında da Yabanmersini nin düzenli kullanımı bağışıklık sistemlerini koruyacağı için oldukça önemlidir. Hastalık oluşmadan veya vücuda bakteri  girdiğinde vücudunuz onunla savaşmaya hazır olmalıdır. Yoksa yabancı düşman vücudunuzu derinden etkiler. Hastalığın çok ağır geçmesine sebep olur.

     Haftanın en az üç dört günü likapa nın kuru yapraklarından veya kuru meyvesinden yaptığınız çayları tüketin. Meyve olarak yiyin. Komposto şeklinde tüketin. Yabanmerini meyve suyu şeklinde tüketin. Bu orman meyvesi sayesinde vücudunuz hastalıklara karşı her zaman hazır olsun.

Comments are closed.